John Gjerde ISOsertifisering 9001 14001 45001 Triangel

ISO-sertifisering innen miljø og kvalitetsledelse åpner nye markeder for John Gjerde AS

-Vi ønsket å komme inn i nye marked, forenkle tilbudsprosessen og dermed få økt lønnsomhet. Dermed gikk vi for gjennomføringen av ISO-sertifisering innen 9001, 14001 og 45001, sier Øyvind Ask, teknisk sjef hos John Gjerde AS.

ISO prosessen har gitt oss mulighet til å ta i et ekstra tak

-Prosessen med å gjennomføre ISO-sertifiseringene var godt forankret både i ledelsen og blant de ansatte. De ansatte har vært positive og sett nytten av dette, og gjennomføringen har gjort alle ansatte mer bevisste i forhold til bruken av prosedyrer og system, sier Ask. 

5 år lengre levetid – hindre nedetid for kunden

-Vi leverer ventiler og sjøvannsfilter til alle skip med sjøinntak, både fiskebåter, cruise og fraktskip. Både sjøvann og varme er nedbrytende for alt utstyr og felles for alle er at nedetid (båt i dock) er krise – dette er dyrt! Vi fokuserer på kvalitet både på ventiler og filter og bidrar dermed til lengre tid mellom hver nedetid for kundene. Eksempelvis har vår keramiske behandling av filter medført 5 år lengre levetid enn galvanisering. Vi har store krav til våre underleverandører. Eksempel er maling iht NORSOK standard, og her har vi et godt samarbeid med Dalen Industriservice, sier en fornøyd teknisk sjef.

Billigere for kundene

– Tidligere måtte vi gå gjennom en grossist som var ISO-sertifisert for å tilby våre tjenester. Nå kan kundene gå direkte til oss. Dermed blir det billigere både for oss og for kunden. Slik åpner ISO-sertifiseringene for et nytt marked for oss. 

ISO-sertifiseringene forenkler tilbuds- / anbudsprosesser

-Tilbudsprosessen kunne tidligere være krevende. Vi kunne være langt kommet i tilbudsprosessen for så å bli stoppet siden vi ikke var ISO-sertifisert.  

Krav fra kunder og leverandører

-Flere og flere krever en ISO-sertifisering, spesielt innen offshore. Det stilles større og større krav til at bedriftene skal ha «ting på stell». Da må prosedyrene være på plass, også om noe uforutsett skulle skje.

Veien til ISO-sertifisering enklere enn forventet

-Vi kjente flere bedrifter i området som hadde tatt ISO-sertifisering. Felles var at de hadde brukt Triangel som rådgiver på veien frem til ISO-sertifisering. Triangel var konkrete, effektive og guidet oss enkelt frem til sertifisering. Dette gikk kjapt og var mye enklere enn forventet, smiler Øyvind Ask, som synes gjengen fra Triangel var kjekke typer. 

Viktig å ha alle tre ISO sertifiseringene

Arbeidsmiljø ISO 45001:2015

Involverer ansatte i forbedring av HMS

-I prosessen med ISO sertifiseringene har ansatte blitt mer bevisst på sikkerhet og produksjonsflyten har blitt enklere. Vi bygde om og flyttet på lokasjon av lager slik at alt er på ett sted. Slik ble det enklere og raskere å finne deler. Med fokus på rydding av lokaler ble det sikrere for ansatte og mindre sjanse for skader. I tillegg laget vi nye sveisebåser for å sikre at besøkende unngår skade fra lys og røyk. 

Kvalitetssystem ISO 9001:2015

Administrasjonsverktøy forenkler

-Overgangen fra å administrere prosjekt i Excel, til å innføre planleggingsverktøy og stempling av timer på prosjekt, vil spare oss for mye tid. I tillegg får vi god kontroll på timer per prosjekt. 
Alle våre tegninger ligger i vårt kvalitetsbibliotek. Versjonskontroll sikrer at vi og vår produsent til enhver tid har riktig tegning. 

Ytre Miljø ISO 14001:2015

Tydelige prosedyrer forenkler avfallshåndteringen

-Avfallet vi håndterer er for det meste emballasje og olje. Vi deklarerer spesialavfallet og så blir det hentet hos oss. Våre prosedyrer sikrer at vi håndterer dette på en sikker måte slik at vi ikke skader ytre miljø, avslutter Øyvind Ask.

Om John Gjerde AS 
John Gjerde AS leverer ventiler og sjøvannsfilter til båter. Alle ventilene har egen patent, er klassifisert og lages av deres ISO-sertifiserte fabrikk i Latvia. I tillegg lager og tegner de selv spesialløsninger på bestilling, som luftetanker, benker til bysse, rekkverk med mer. 
Virksomheten har agenter i både i Asia, USA og Europa og leverer til marked innen maritimt miljø, oppdrett og offshore. Mer om John Gjerde AS

Slik kommer din virksomhet i mål med ISO-sertifiseringer

Last ned vår gratis e-Bok som guider deg frem til ISO sertifisering. 

Du kan også kontakte våre rådgivere som gjør dette arbeidet for deg.
Våre rådgivere er internasjonalt sertifiserte kvalitetsledere.


Vi ønsker hjelp til
ISO-sertifisering

Kvalitetsledelse – Veien til ISO-sertifisering

ebok 10-trinns gjennomføringsmodell ISO-sertifisering Triangel

Følg Triangel sin 10-trinns gjennomføringsmodell for å kommer i måle med ISO-sertifisering for din virksomhet.


Gå til nedlasting

Ta kontakt med Geir Brigt Hoff

CEO og har betydelig ledererfaring og lang fartstid fra industrien.

Jobber med:

  • Ledelse- og styringssystem
  • Kvalitetsledelse
  • ISO-sertifiseringer
  • Strategi og forretningsprosesser
  • Salg og marked

geir.brigt.hoff@triangel.no
+47 98 07 30 00


Bestill et møte

Geir Brigt Hoff Ta kontakt

Del gjerne